Oct 28

Σχέδιο Παροχής Κινήτρων για Πρόσληψη Ανέργων ηλικίας άνω των 50 ετών, Υπουργείο Εργασίας

Tags: , , , , , ,
Σχέδιο Παροχής Κινήτρων για Πρόσληψη Ανέργων ηλικίας άνω των 50 ετών, Υπουργείο Εργασίας

Άνοιξε το Σχέδιο Παροχής Κινήτρων για Πρόσληψη Ανέργων ηλικίας άνω των 50 ετών, του Υπουργείου Εργασίας, Πρόνοιας & Κοινωνικών Ασφαλίσεων.  Οι Εργοδότες που θα συμμετάσχουν στο Σχέδιο μπορούν να εξασφαλίσουν χορηγία μέχρι και  €8.400 ανά νέο εργοδοτούμενο.

Βασικός σκοπός του Σχεδίου είναι η ενθάρρυνση εργοδοτών για πρόσληψη ατόμων ηλικίας άνω των 50 χρόνων.

Η ομάδα στόχος του Σχεδίου είναι άνεργα άτομα άνω των 50 ετών, εγγεγραμμένα στη Δημόσια Υπηρεσία Απασχόλησης (ΔΥΑ) πριν την ημερομηνία πρόσληψης.

Η ένταση της χορηγίας προς τον εργοδότη ανέρχεται στο 70% του συνολικού κόστους εργοδότησης και καλύπτει δαπάνες που αφορούν το μισθολογικό κόστος του εργοδοτούμενου με μέγιστο ύψος €8.400. 

Αιτήσεις, στα πλαίσια της παρούσας πρόσκλησης θα γίνονται δεκτές από τις 31 Οκτωβρίου 2016 μέχρι τις 30 Νοεμβρίου 2016.

Επισκεφθείτε τον σχετικό σύνδεσμο στην ιστοσελίδα μας για περισσότερες πληροφορίες και περιγραφή του σχεδίου.

Μπορούμε να αναλάβουμε την ετοιμασία και συμπλήρωση των εντύπων της αίτησής σας, καθώς και να επιβλέψουμε την διαδικασία διαχείρισης του έργου μετά την εξασφάλιση της έγκρισης, έτσι ώστε να διασφαλιστεί η επιτυχής ολοκλήρωση του προγράμματος και η λήψη της σχετικής χορηγίας από το Υπουργείο Εργασίας, Πρόνοιας & Κοινωνικών Ασφαλίσεων.

Επικοινωνήστε μαζί μου το συντομότερο για περαιτέρω ενημέρωσή σας σε σχέση με το Σχέδιο και τους τρόπους με τους οποίους μπορώ να σας βοηθήσω.

republic_of_cyprus1        diarthrotika-logo1             EU_logo1

  1. tasos tsappis 28 Nov 2016 | reply

    Κύριοι :
    Εγώ ο κος Τάσος Τσαππης ιδιοκτήτης και διευθυντής της εταιρίας metal tec ltd θα ήθελα να τονίσω το μεγάλο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν όλες γενικά οι επιχειρήσεις στην Κύπρο ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΟΣ .
    Σαν εταιρία εργοδοτουσα περίπου 22 άτομα πληρώναμε κοινωνικές ασφαλίσεις φόρο εισοδήματος ,επιβίωναν 22 οικογένειες ,παρόλο της οικονομικής κρίσεις μας έπληξαν οι μη επαγγελματίες .
    Τώρα εργοδοτο μόνο 4 άτομα , οι υπόλοιποι 18 τα παίρνουν από τις κυν.ασφ. δεν προσφέρουν τίποτα στο κράτος , ενώ κρατικοί λειτουργοί και ημικρατικοι όπως και κοινοτική εργάζονται τα απογεύματα και ολοήμερα στα υπόγεια των σπιτιών τους , χωρίς βέβαια να πληρώνουν φόρους φπα κιν.ασφ.
    Θα μπορούσε η βουλή με νομοθεσία να υποχρεώνει τους εμπόρους να πωλούν πρώτες ύλες μόνο σε επαγγελματίες όπως σε όλες τις ευρωπαϊκές χώρες με ελεύθερο εμπόριο , απλά να μην συγχύσουμε το ελεύθερο εμπόριο με το μαύρο εμπόριο , με αυτό το τρόπο θα εργοδοτιθουν περισσότερος κόσμος και αποφυγή τις φοροδιαφυγής είναι τόσο απλό γιατί οι οικονομολόγοι που εργοδοτούντε από το κράτος δεν το καταλάβουν ΑΠΟΛΙΣΤΕ ΤΟΥΣ ΑΜΕΣΩΣ
    ………και να βλέπεις τον μοχαμετ φορτωμένο με πρώτες ύλες να εκτελεί αφορολόγητες εργασίες και τα χρήματα να φεύγουν για τα ξένα
    ξεχασα να αναφέρω οτι ο μοχαμετ περνει και 3000 επίδομα
    με αυτο τον τροπο θα πληρώνονται υποχρεωτικά οι φόροι και θα εργωδοτηθει και περισσότερο προσωπικό

    • Κε Τσαππή, συμφωνώ με την άποψή σας ότι η αδήλωτη εργασία (είτε από Κύπριους, ή Ευρωπαίους, ή ξένους) ή η αδήλωτη διπλή εργασία (από δημόσιους υπαλλήλους) είναι σοβαρά προβλήματα της αγοράς και πλήττουν τις νομοταγείς επιχειρήσεις. Ως σύμβουλοι επιχειρήσεων – εντελώς ανεξάρτητοι από οποιοδήποτε υπουργείο / κυβερνητικό οργανισμό – δεν μπορούμε βέβαια να μεταφέρουμε τις απόψεις σας στους αρμόδιους. Ως επιχείρηση, και εμείς αντιμετωπίζουμε παρόμοια προβλήματα με κυβερνητικούς υπαλλήλους οι οποίοι αυτοαποκαλούνται ‘Σύμβουλοι Επιχειρήσεων’ και δραστηριοποιούνται στην αγορά…

  2. κυριε Χατζησωτηριου ο συζυγος μου και εγω ειμαστε και οι δυο ανεργοι εγγεγραμμενοι στο Γραφειο Εργασιας ανω των 50 .Πωσ μπορειτε να μας βοηθησετε?τηλ,99596053

    • Δομνίκη, οι υπηρεσίες μας, ως σύμβουλοι επιχειρήσεων που είμαστε, απευθύνονται σε εργοδότες. Συγκεκριμένα – για τα Σχέδια Χορηγιών για Πρόσληψη Προσωπικού, αναλαμβάνουμε τις διαδικασίες ετοιμασίας της αίτησης της επιχείρησης και υποστηρίζουμε τον εργοδότη σε όλες τις διαδικασίες που έπονται της έγκρισης της αίτησης, μέχρι και την εξασφάλιση της τελευταίας δόσης της χορηγίας. Η αίτηση για το Σχέδιο Χορηγιών είναι ευθύνη του εργοδότη. Εσύ και ο σύζυγος σου, μπορείτε να απευθυνθείτε στα κατά τόπους γραφεία της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης ή σε Ιδιωτικά Γραφεία Εξευρέσεως Εργασίας σε αναζήτηση κατάλληλου εργοδότη / θέσης εργασίας. Επίσης, θα πρέπει να κάνετε έρευνα σε δημοσιεύσεις αγγελιών για εργοδότηση σε εφημερίδες, διαδίκτυο κλπ.

  3. maria 22 Nov 2016 | reply

    Endiaferome gia ergodotisi kai ime pano apo 50
    ALLA apo tin stigmi pou ospou na to mathi o kosmos kai idika ton tropo litourgias tou to programma stamata os to telos November ti to sizitoume ?????? kai apo ti stigmi pou rotas sto grafio anergias kai i apantisi katatopis tou itan vres ena ergodoti pou theli kai pestou na se zitisi apo tous anergous Efxaristo panefkolo sosta??

    • Κα Μαρία, συμφωνώ μαζί σας, νομίζω ότι είναι μικρό το διάστημα που το σχέδιο παραμένει ανοικτό. Χωρίς να είμαι σίγουρος, φαντάζομαι ότι το Υπουργείο εκτιμά ότι θα προλάβουν να υποβληθούν – μέσα στο συγκεκριμένο χρονικό διάστημα – οι 500 αιτήσεις που αποτελούν τον στόχο, σύμφωνα και με τον εγκεκριμένο προϋπολογισμό.

  4. Κύριε Χατζησωτηρίου, σας ευχαριστω για την απάντηση σας. Ομως εχουμε αποταθει σε πολλούς εργοδοτες που αναρτούν αγγελιες για εργοδότηση, εχουμε στειλει τα CV μας αλλα δεν πηραμε απαντηση απο κανένα. Ο άντρας μου ειναι μακροχρόνια άνεργος (3χρόνια+) αλλα όπου αποταθει και δουν την ηλικία του δεν τον προσλαμβάνουν. Η εντυπωση που δίνει η κυρια υπουργός με της ανακοινώσεις της ειναι ότι εχουν μειωθει οι ανεργοι ενω κανενας δεν νοιαζεται για μας. Ειμαστε κι εμεις άνθρωποι που σε 10-15 χρονια θα πάρουμε συνταξη. Εχουμε οικογένεια, υποχρεώσεις, παιδια που σπουδάζουν και ειναι πολυ δυσκολο να φυγουμε για να βρούμε αλλου δουλειά. Τους νέους τους εδιώξαν. Αυτο που μας κανουν ειναι εγκλημα γιατι ακόμα μπορουμε να προσφέρουμε πολλά. Αμα θέλετε μπορουμε να το κουβεντιάσουμε και προσωπικά το θέμα. Υπαρχουν πολλα που μπορει να γινουν για να βοηθηθούν οι άνεργοι. Φτανει να θέλουν αυτοι που καθονται στα υπουργία να βοηθήσουν. Σας ευχαριστώ.

  5. Κύριε Χατζησωτηρίου εμεις ειμαστε ενα ζευγάρι, ανω των 50 και οι δύο ανεργοι. Νομίζω καταλαβα τον τροπο που λειτουργει το πρόγραμμα αλλα θα ήθελα να σας εισηγηθώ κάτι. Αφου οι εργοδότες που ενδιαφέρονται αποτείνονται κοντα σας, γιατι δεν κανετε ενα σαιτ οπου να δημοσιεύετε τους εργοδότες που ενδιαφέρονται και το ζητούν. Θελουμε βοηθεια, όχι μόνο να ανακοινώνετε σχέδια!

    • Ριάνα, αυτή θα ήταν, όντως, μια καλή ιδέα. Παρόλα αυτά, οι δικές μας δραστηριότητες, ως σύμβουλοι επιχειρήσεων που είμαστε, είναι εκτός του συγκεκριμένου αντικειμένου. Αυτό δεν σημαίνει ότι μας ενδιαφέρουν μόνο οι εργοδότες και όχι οι άνεργοι. Απλά, για να είμαστε αποτελεσματικοί και ποιοτικοί στις υπηρεσίες που προσφέρουμε, πρέπει να παραμείνουμε συγκεντρωμένοι στον τομέα / εξειδίκευση που έχουμε. Υπάρχουν ήδη αρκετές ιστοσελίδες όπου εργοδότες αναρτούν αγγελίες για πρόσληψη προσωπικού. Υπάρχουν επίσης και ιδιωτικά γραφεία εξευρέσεως εργασίας των οποίων το αντικείμενο είναι ‘το συνταίριασμα’ εργοδοτών με κατάλληλους υποψήφιους για εργασία. Θα ήταν μια εξαιρετική ιδέα εάν αυτές οι επιχειρήσεις/ ιστοσελίδες πρόσφεραν μια τέτοια πληροφόρηση στις ιστοσελίδες τους.

  6. Είμαι στην κατηγορία των ανέργων άνω των 50 με επάγγελμα ηλεκτρολογος και ενδιαφερομαι για τον σχεδιο
    και ειμαι μακροχρονια ανεργος (3 χρονια )

    • Κ. Μάριε, όπως ανάφερα και σε άλλους ενδιαφερόμενους σε προηγούμενα σχόλια μου, εάν συνεχίζετε να είστε εγγεγραμμένος ως άνεργος στην Δημόσια Υπηρεσία Απασχόλησης (ΔΥΑ), μπορείτε να συμμετάσχετε στο σχέδιο. Επειδή όμως η διαδικασία της αίτησης είναι ευθύνη του εργοδότη, εσείς αυτό που έχετε να κάνετε είναι να ψάξετε για κατάλληλη εργασία και να ενημερώσετε ενδιαφερόμενους εργοδότες ότι μπορείτε να συμμετάσχετε στο σχέδιο, με δική τους αίτηση.

  7. ΤΑΣΟΥΛΑ 13 Nov 2016 | reply

    Είμαι στην κατηγορία των ανέργων άνω των 50 με επάγγελμα Δικηγόρος. Με ενδιαφερει το σχετικό σχέδιο.Ευχαριστώ

    • Κα Τασούλα, η αίτηση προς το Υπουργείο ετοιμάζεται και υποβάλλεται από τον εργοδότη για την πρόσληψη συγκεκριμένου ατόμου που μπορεί να επιλέξει ο ίδιος. Άρα, πρακτικά, αυτό που μπορείς να κάνεις είναι να συνεχίσεις την έρευνα για θέση εργασίας και σε επικοινωνία με εργοδότες να αναφέρεις ότι δικαιούσαι να ενταχθείς στο σχέδιο (εφόσον είσαι εγγεγραμμένη ως άνεργη στο γραφείο εργασίας). Αρκετοί εργοδότες δεν γνωρίζουν ότι είναι σε ισχύ το συγκεκριμένο σχέδιο. Εάν, σε επικοινωνία με υποψήφιο εργοδότη, αναφέρεις την ύπαρξη του Σχεδίου, είναι πολύ πιθανόν ο εργοδότης να ενδιαφερθεί περισσότερο για την δική σου περίπτωση. Εάν ο εργοδότης γνωρίζει την ύπαρξη του Σχεδίου, ενημερώνοντας τον ότι εμπίπτεις στην κατηγορία ανέργων που μπορεί να συμμετάσχει στο σχέδιο, επίσης αυξάνεις τις πιθανότητες εργοδότησης σου.

  8. Nikos socratous 13 Nov 2016 | reply

    Kirie hatjisotiriou aitisi prepei na kanun oi ergodotes? Pou na vro poies etairies endiaferontai. ?

    • κ. Νίκο, ναι σωστά αντιλήφθηκες, η αίτηση προς το Υπουργείο ετοιμάζεται και υποβάλλεται από τον εργοδότη για την πρόσληψη συγκεκριμένου ατόμου που μπορεί να επιλέξει ο ίδιος. Κάποιοι εργοδότες γνωρίζουν ότι το συγκεκριμένο σχέδιο χορηγιών είναι σε ισχύ, υπάρχουν και πολλοί που δεν το γνωρίζουν. Η διαδικασία εξεύρεσης εργοδότη είναι η ίδια όπως και σε περιόδους όπου δεν υπάρχουν σε ισχύ ανάλογα σχέδια χορηγιών. Στατιστικά, όταν ανοίγουν τέτοια σχέδια, αυξάνονται οι εξαγγελθείσες θέσεις εργασίας από εργοδότες, άρα και οι πιθανότητες εξεύρεσης εργασίας από ενδιαφερόμενους. Θα σας συμβούλευα να εντατικοποιήσετε, αυτή την περίοδο, την έρευνά σας για διαθέσιμες θέσεις εργασίας που μπορεί να σας ενδιαφέρουν. Οι πηγές μπορεί να περιλαμβάνουν αγγελίες από εργοδότες στον τύπο / εφημερίδες, στο διαδίκτυο, θέσεις εργασίας καταχωρισμένες στα γραφεία της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης, ιδιωτικά γραφεία εξευρέσεως εργασίας. Επίσης, καλό θα ήταν να ενημερώσετε τον οικογενειακό / κοινωνικό σας κύκλο για την ύπαρξη του σχεδίου. Πολλές φορές γνωστοί / φίλοι ενδιαφερόμενων προς εργοδότηση, όταν μεταφέρουν σε εργοδότες ‘τα νέα’ σχετικά με την εξαγγελία ενός τέτοιου σχεδίου, αντιλαμβάνονται ότι οι εργοδότες δεν γνωρίζουν την ύπαρξη του σχεδίου. Συχνά ο εργοδότης αποφασίζει ‘άμεσα’ να διερευνήσει την πιθανότητα ένταξής του στο σχέδιο, με τον ενδιαφερόμενο προς εργοδότηση (με συστάσεις από το συγγενικό / φιλικό πρόσωπο) να έχει συνήθως τον πρώτο λόγο στην διαδικασία αξιολόγησης / επιλογής.

  9. ψάχνω για κλητήρα και δεν θα με ενόχλούσε καθόλου να είναι άνω των 50.
    Μπορείτε να με βοηθήσετε να ενταχθώ στο σχέδιο

    • Κε Τάσσο, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μου στο τηλ. 99384368 για να σας εξηγήσω με πιο τρόπο μπορώ να σας βοηθήσω σε σχέση με την όλη διαδικασία που αφορά στην ετοιμασία της αίτησης και μετέπειτα υποστήριξη / καθοδήγηση μέχρι και την λήψη της χορηγίας.

  10. ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΤΙ ΠΑΡΟΜΟΙΟ Μ΄ ΕΣΑς ΓΙΑ ΝΑ ΒΟΗΘΑ ΚΑΠΟΙΟΥς ΠΟΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΕΡΓΟΔΟΤΗΣΗ;

    • Κ. Χαράλαμπε, προφανώς έχεις (σωστά) αντιληφθεί ότι η δική μας εργασία αφορά στην υποστήριξη επιχειρήσεων / εργοδοτών σε σχέση με την ετοιμασία της αίτησης και υποστήριξη του εργοδότη μέχρι και την τελική εξασφάλιση της χορηγίας. Οι επιχειρήσεις που μπορούν να βοηθήσουν άνεργους να εντοπίσουν κατάλληλες θέσεις εργασίας σε εργοδότες, είναι τα ιδιωτικά γραφεία εργασίας. Εάν κάνεις μια έρευνα στο διαδίκτυο (π.χ. στη μηχανή αναζήτησης της Google) με τη φράση αναζήτησης «ιδιωτικά γραφεία εξεύρεσης εργασίας Κύπρος» θα ήταν μια καλή αρχή προς αυτή την κατεύθυνση.

  11. ergodotis ime

    • κ. Ανδρέα, εάν χρειάζεστε περισσότερες πληροφορίες για το σχέδιο, ή θα θέλατε να αναλάβω την ετοιμασία της αίτησης, επικοινωνήστε μαζί μου στο τηλ. 99384368.

  12. ΑΝΔΡΕΑΣ 1 Nov 2016 | reply

    ΘΑ ΕΠΙΒΑΡΥΘΟΥΜΕ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ; Η ΜΗΠΩΣ Η ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΑΣ ΕΙΝΑΙ ΔΩΡΕΑΝ….

    • κ. Ανδρέα, δεν μου διευκρινίζετε εάν είστε εργοδότης ή ενδιαφέρεστε ο ίδιος για εργοδότηση. Οι υπηρεσίες μου απευθύνονται σε εργοδότες και αφορούν α) στην ετοιμασία των εντύπων της αίτησης, β) υποβολή της αίτησης στο Υπουργείο Εργασίας, γ) παρακολούθηση / υποστήριξη του εργοδότη σε όλα τα στάδια που ακολουθούν της έγκρισης της αίτησης του εργοδότη, μέχρι και την καταβολή της χορηγίας από το Υπουργείο. Οι υπηρεσίες μου προς τον εργοδότη δεν είναι δωρεάν – το κόστος όμως είναι μικρό σε σχέση με το ύψος της χορηγίας που λαμβάνει. Ο νέος εργοδοτούμενος δεν έχει οποιοδήποτε κόστος στην συγκεκριμένη διαδικασία.

Γράψτε το σχόλιο σας

Επαναφορά πεδίων